• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Обласний вебінар «Можливості та перспективи сучасних освітніх технологій та методик навчання у закладі позашкільної освіти»

Обласний вебінар «Можливості та перспективи сучасних освітніх технологій та методик навчання у закладі позашкільної освіти»

2024-02-22

22 лютого 2024 року в Чернігівському обласному Палаці дітей та юнацтва відбувся обласний вебінар «Можливості та перспективи сучасних освітніх технологій та методик навчання у закладі позашкільної освіти» для працівників закладів позашкільної освіти області. Вебінар проходив онлайн у форматі ZOOM-конференції.

Відкрила конференцію завідуюча інформаційно-методичним відділом Палацу Наталія П’яткова, яка наголосила на важливості трансформаційних змін в освітньому процесі, як основного фактора удосконалення навчання та виховання гуртківців.

До участі у конференції долучилось сім спікерів.

Дмитро Покришень, кандидат педагогічних наук, доцент, завідувач кафедри природничо-математичних дисциплін та інформаційно- комунікаційних технологій в освіті Чернігівського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти імені К.Д.Ушинського, розповів про важливість доброчесності під час освітнього процесу, безоплатні сервіси з використання штучного інтелекту та інші цифрові технології, які допоможуть урізноманітнити педагогам заняття в гуртках та студіях.

Марія Крокос, культорганізатор, керівник гуртка Козелецького будинку творчості дітей та юнацтва продемонструвала колегам реальні можливості використання інструментів штучного інтелекту та нейромереж в позашкільній освіті. Марія Олександрівна, використовуючи різноманітні сервіси, продемонструвала можливості створення мультимедійних презентацій, квестів, тестувань. Учасники зустрічі мали можливість спілкування з самим «Василем Стусом» через нейромережу та побачили згенеровані зображення Перемоги України.

Дарина Філіпова, методист, керівник гуртка Центру творчості дітей та юнацтва Прилуцької міської ради, розповіла учасникам зустрічі про секрети створення власного інтернет-ресурсу, як засобу самоосвіти педагога.

Методист наголосила на значенні освітніх інтернет-ресурсів – це і необмежений доступ до професійної інформації, використання планів занять, online курсів, web-сайтів, співпраця з іншими керівниками гуртків, обмін інформацією з колегами і експертами з інших країн, об'єднання професійних ресурсів для вирішення спільних завдань. Також вона поділилась інформацією про створення віртуального методичного кабінету у своєму закладі.

Оксана Лобанова, заступник директора Чернігівського обласного Центру науково - технічної творчості учнівської молоді поділилась досвідом використання інформаційних та цифрових технологій в освітньому процесі свого закладу. Педагог відзначила, що «цифрові» технології дозволяють зробити процес навчання мобільним, диференційованим та індивідуальним.

Олена Дружина, методист Чернігівського обласного Палацу дітей та юнацтва, координатор вебінару, розповіла колегам про переваги використання технології «Edutainment» у художньо – естетичному напрямі позашкільної освіти. Олена Анатоліївна зазначила, що саме цей метод робить освітній процес легким, цікавим, доступним. Надає учасникам творчу свободу, підвищує емоційну компетентність через мистецтво.

Наталія Чабанна, методист Палацу, нагадала колегам – позашкільникам про електронні освітні ресурси в педагогічній діяльності, а також навчила генерувати QR-коди, які можна використовувати в різних напрямках освітнього процесу.

До участі у конференції долучилась кандидат психологічних наук, доцент, керівник психологічної служби Національного університету «Чернігівський колегіум» імені Т.Г. Шевченка Олена Гірченко. Психологиня наголосила про важливість виходу з так званої «зони комфорту» про навчання протягом життя, про розвиток та вдосконалення. Адже лише перейшовши на новий рівень, педагог матиме більше можливостей для роботи і творчості, наповниться новими ідеями для пошуку чогось нового, значно зросте продуктивність та результативність.

За відгуками учасників, вебінар був дуже інформативним та продуктивним. Дякуємо спікерам за можливість рости та розвиватись.

Кiлькiсть переглядiв: 24