• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Засідання Мііського учнівського Парламенту

Засідання Мііського учнівського Парламенту

2018-04-17

/Files/images/1a_2017-2018nr/ors/МП4.JPG

/Files/images/1a_2017-2018nr/ors/МП3.JPG17 квітня рамках проведення засідання Міського учнівського Парламенту, з метою формування у підростаючого покоління почуття гордості за своїх земляків, які боронять незалежність та територіальну цілісність Вітчизни на Сході України в Чернігівському обласному Палаці дітей та юнацтва проведено годину спілкування «Бойовими дорогами Донбасу». В заході взяв участь начальник штабу батальйону патрульної поліції спеціального призначення «Чернігів» полковник Любенко Сергій Миколайович,у минулому заступник командира роти «Чернігів». /Files/images/1a_2017-2018nr/ors/МП1.JPG

Перед початком спілкування присутні делегати учнівського самоврядування шкіл м. Чернігова мали нагоду переглянути відеофільм про бойові тренування батальйону, а нині роти «Чернігів». Після перегляду перед слухачами виступив Любенко Сергію Миколайович та розповів присутнім історію створення та бойовий шлях спецпідрозділу «Чернігів». Виступаючий згадав про бойові спецоперації, про життя та побут воїнів у бойових умовах. загиблих побратимів. Делегати запитували у полковника про його бойові нагороди, про сім’ю, про озброєння воїнів, про харчування та про страх на війні. На всі запитання делегати отримали виважені та змістовні відповіді./Files/images/1a_2017-2018nr/ors/МП2.JPG

На згадку про зустріч лідери подарували Сергію Миколайовичу оберіг ручної роботи з підковкою та оплесками подякували герою за мужність та відвагу. А також сфотографувалися напам’ять. Наприкінці заходу учасники відвідали виставку «Блок пост пам'яті - Сіверщина»./Files/images/1a_2017-2018nr/ors/МП9.JPG

Не менш важливою була і друга частина засідання: «Булінг, кібербулінг – суспільне явище чи тавро?»

Головною подією, яка дала поштовх на вивчення та вирішення даної проблеми стало утворення Національної дитячої ради при Уповноваженому Президента у справах дітей – Миколі Кулебі. Чернігівську область на якій, представляла Пустовойт Ольга - заступник голови міського учнівського Парламенту.

Першою темою засідання Національної дитячої ради було обговорення сучасної проблеми – булінг та кібербулінг. Дуже тривожна статистика, тож на лідерів та їх наставників покладається важлива місія щодо попередження та подолання даної проблеми. Нині серед учнівської молоді надзвичайно загострилася проблема насильства, здійснюваного самими дітьми одне до одного. Це соціальна проблема всього світу протягом останніх ста років, однак вона ще й досі не вивчена. Термін «булінг» означає тривалий процес свідомого жорстокого ставлення (фізичного і психічного) з боку дитини або групи до іншої дитини або інших дітей. Мотивацією до булінгу стають заздрість, помста, відчуття неприязні, тощо. В ході засідання діти висловили свої думки с приводу даної проблеми та запропонували шляхи вирішення, а саме провести відкриті трибуни, онлайн-форуми та заходи з попередження насилля серед однолітків.
Ольга Пустовойт висловила сподівання, що робота лідерів буде плідною та вони зможуть бути корисними для своїх однолітків! Порадила одноліткам переглянути відео зустрічі лідерів в Києві та Лекцію всесвітньовідомого спікера Ніка Вуйчича "Як навчити підлітків дружити" з проекту "Безпечна школа". Ольга наголосила : «Щоб змінити країну потрібно починати з себе. І цей посил потрібно донести до кожного учня в школі. Нік вірить в нас і в нашу Україну. Ми також віримо і будемо робити все для того, щоб бути тими ключами до змін, якими нас бачить Нік Вуйчич».
Як результат засідання юні лідери закликають приєднатися до челенджу відеопорад від дітей: «Як боротися з булінгом?», та підтримати своєю участю, а саме створенням відеороликів в соціальних мережах та на сайтах закладів освіти.

Рекомендовані ресурси:

Матеріали до проведення круглих столів в рамках акції

«Булінг, кібербулінг – суспільне явище чи тавро?»

1.Лекція відомого мотиватора та спікера Ніка Вуйчича для підлітків "Як знайти та втримати друзів?" з проекту "Безпечна школа".

https://www.youtube.com/watch?v=2-fFG7PLeQs

2. Відео про знущання в школі


https://drive.google.com/drive/my-drive

3. Стрес


https://drive.google.com/drive/my-drive

/Files/images/1a_2017-2018nr/ors/МП10.JPG
/Files/images/1a_2017-2018nr/ors/МП5.JPG
/Files/images/1a_2017-2018nr/ors/МП6.JPG
/Files/images/1a_2017-2018nr/ors/МП7.JPG
/Files/images/1a_2017-2018nr/ors/МП8.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 278