• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Обласний військово-патріотичний захід «Я – патріот України!»

Обласний військово-патріотичний захід «Я – патріот України!»

2017-10-12

/Files/images/1a_2017-2018nr/ЯП1.JPG

Обласний військово-патріотичний захід «Я – патріот України!»

Гасло «Під захистом українських військових» стало основним меседжем обласного військово-патріотичного заходу «Я – патріот України!» з нагоди свята «День захисника України», який відбувся 12 жовтня у Чернігівському обласному Палаці дітей та юнацтва.

Висловити свою шану і повагу захисникам незалежності та територіальної цілісності нашої країни на урочистий захід прийшли — Наталія Романова, заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації, Микола Конопацький, начальник Управління освіти і науки ОДА, Олександр Криворучко, обласний військовий комісар, Сергій Бутко, представник Українського інституту національної пам’яті в Чернігівській області, Микола Шанський, голова громадської організації «Єдина родина Чернігівщини», родини загиблих учасників антитерористичної операції у Донецькій і Луганській областях, воїни та педагогічні працівники, учасники АТО, учителі предмета «Захист Вітчизни», учні 10-11 класів загальноосвітніх навчальних закладів, активні учасники заходів військово-патріотичного спрямування, вихованці Чернігівського ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою, дитячі творчі колективи Чернігівського обласного Палацу дітей та юнацтва, всього понад 350 учасників.

У ході програми учні, вчителі, гості відвідали експозицію «Макети зброї». Прокоментували експонати виставки та відповідали на запитання школярів військовослужбовці, учасники АТО./Files/images/ЯП0.JPG

Урочистості розпочалаНаталія Романова, яка привітала всіх присутніх зі святом Дня захисника України: «Кожен з нас має пам’ятати, що зараз на сході України справжні патріоти захищають суверенітет нашої держави з любов’ю до рідної землі. У цьому велика заслуга батьків та педагогів. Ми маємо і надалі виховувати почуття гідності та патріотизму у підростаючого покоління, аби подвиг Героїв, які стоять на сторожі нашого з вами миру і спокою, був недаремний».

Микола Конопацький та Олександр Криворучко привітали та нагородили спільною Подякою Управління освіти і науки Чернігівської обласної державної адміністрації та Чернігівського обласного військового комісаріатуучителів предмета «Захист Вітчизни» загальноосвітніх навчальних закладів за високий професіоналізм, вагомий внесок у національно-патріотичне виховання учнівської молоді та з нагоди Дня захисника України./Files/images/1a_2017-2018nr/ЯП9.JPG

Під час вітальної промови Микола Анатолійович зазначив: «Спільними зусиллями ми закладаємо фундамент нашого майбутнього. Попереду ще багато роботи. Але разом — і влада, і громадськість, і родини загиблих Героїв АТО — зможемо подолати всі труднощі».

У ході заходу учасники переглянули відеофільм «ДАП 2014 Початок» про оборону українськими воїнами Донецького аеропорту. Події фільму прокоментував Вадим Бойко, військовослужбовець запасу, безпосередній учасник оборони Донецького аеропорту./Files/images/1a_2017-2018nr/ЯП3.JPG

Сергій Бутко розповів присутнім про інформаційно-просвітницький проект Українського інституту пам’яті «Воїни. Історія українського війська» та презентував комплект матеріалів про історію українських воїнів від Київської Русі до сьогодення.

Щирі привітання матерів та батьків загиблих Героїв Чернігівщини вихованцями Чернігівського ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою зворушили всіх учасників урочистостей./Files/images/1a_2017-2018nr/ЯП10.JPG/Files/images/1a_2017-2018nr/ЯП2.JPG

Учнівська молодь, педагогічні працівники, гості, учасники АТО разом з родинами полеглих воїнів на Сході країни вшанували пам'ять Героїв антитерористичної операціїхвилиною мовчання.

Ліцеїсти здійснили покладання квітів до Меморіальної стели загиблим учасникам АТО та Меморіальної стели Героям Небесної Сотні.

Привітали бойові подвиги самовідданих громадян нашої держави своїми творчими хореографічно-музичними та пісенними виступами дитячі колективи Чернігівського обласного Палацу дітей та юнацтва, зокрема, вихованці «Зразкового художнього колективу» вокального класу «Натхнення», вокального ансамблю «VIVA», хореографічного колективу народного танцю «Квітка»./Files/images/ЯП12.JPG

Підсумком обласного військово-патріотичного заходу «Я – патріот України!»став флеш-моб - «Вітчизна єдина», проведений вихованцями Чернігівського ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою.

/Files/images/ЯП 11.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 384