• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Декада правових знань в Чернігівському обласному Палаці дітей та юнацтва

Декада правових знань в Чернігівському обласному Палаці дітей та юнацтва

2015-12-14

/Files/images/skomorohi/IMG_0256.JPG
Я маю право жити на землі,
Творити, дихати, учитись,
Примножувать багатства всі її,
Своєю Україною гордитись.

Звичайно кожна дитина, людина має право жити на землі і ніхто не може бути позбавлений цього права – це гарантовано «Конституцією України».

Отже ми повинні навчитися жити так, щоб користуватися своїми правами, не забувати про обов’язки і не порушувати права інших.

З цією метою в Палаці дітей та юнацтва з 1 по 10 грудня 2015 року пройшла Декада правових знань, впродовж якої діти, батьки і педагоги мали змогу почути про свої основні права та обов’язки, навчитися, як треба захищатися та куди звернутися за допомогою, коли порушуються права, розвивати свою культуру поведінки і спілкування, виховувати дисциплінованість, повагу до законів України, до своїх однолітків, товаришів, дорослих, почути щось нове, отримати практичні навички поведінки в повсякденному житті.

/Files/images/skomorohi/IMG_0252.JPG

Декада правових знань розпочалась 01 грудня інтерактивними вправами та іграми з правового виховання для дітей молодшої вікової категорії.
/Files/images/skomorohi/IMG_0292.JPG
/Files/images/skomorohi/IMG_0288.JPG
Вихованці мали змогу в ігровій формі розібратися, які права мають діти та про які обов’язки не повинні забувати ні дорослі, ні малеча. Діти побували в ролі «батьків», «родичів», «дітей» та за допомогою карток відгадували назви казок та персонажів, називали правопорушення, які стоїли казкові герої.

/Files/images/skomorohi/IMG_0239.JPG

Вихованці та батьки мали можливість відвідати виставку літератури з правового виховання в бібліотеці Палацу, попрацювати в творчій майстерні «Права дитини знай та про обов’язки не забувай!», відвідати виховні години «Вчимося жити в правовій державі». Всі бажаючі переглянули актуальне документальне кіно «Просто діти», в рамках Мандрівного Міжнародного фестивалю про права людини Docudays UA за підтримки Посольства Швейцарії в Україні, який проходив в Чернігівській обласній науковій бібліотеці ім. В.Г.Короленка. За сюжетом фільму головний герой - бразильський хлопчик Габріель, обурений нерівністю в своєму місті, відстоював свої права.

/Files/images/skomorohi/IMG_0278.JPG

Батьки та працівники Палацу зустрілися з Хроленко Олександром Володимировичем, головою ради Чернігівської міської організації інвалідів «Благодіяння» та Талою Фоминою, сертифікованим спеціалістом практико-терапевтичного курсу «Збалансуй життя творчістю» Центру розвитку людини «Родник». Учасники зустрічі отримали відповіді на нагальні питання та прослухали лекцію про впровадження законів ювенальної юстиції згідно «стандартів» Європейського Союзу в Україні.

/Files/images/skomorohi/IMG_0362.JPG

/Files/images/skomorohi/IMG_0309.JPG

Наприкінці декади план заходів передбачав зустріч з інспекторами Чернігівського відділу поліції Горох Наталією Михайлівною та Литвиненком Сергієм Анатолійовичем, яка відбулась 10 грудня для вихованців Палацу.

/Files/images/skomorohi/56680bd827850PC080913.JPG
Представники поліції ознайомили дітей з найбільш поширеними правопорушеннями серед неповнолітніх та засобами покарання, які застосовуються до цих видів правопорушень. Свою розповідь вони закріпили переглядом документального фільму про наслідки вживання та розповсюдження наркотичних засобів.
/Files/images/skomorohi/ЗУСТРІЧ З ПОЛІЦІЄЮ 10.12.2015 010.jpg
Під час заходу вихованці Палацу мали змогу не лише слухати і дивитися, але й приймати активну участь в обговоренні й розв’язанні різних життєвих ситуацій, пов’язаних з порушенням громадського порядку, власності, прав і свобод громадян.

/Files/images/skomorohi/IMG_0258.JPG

Ніколи не буде зайвим повторити свої обов’язки і дотримуватися їх, знати свої права і користуватися ними, побачити деякі проблеми зі сторони та зробити для себе висновки. Незнання не звільняє від відповідальності, а знання навпаки перетворюється на силу, якою можна захистити себе від шкідливого та небезпечного, зміцнити свою силу волі, покращити поведінку!
Адміністрація Чернігівського обласного Палацу дітей та юнацтва вдячна за участь у заходах та співпрацю:

· Примак Вікторії Миколаївні - провідному бібліотекарю центру правової інформації Чернігівської обласної науковій бібліотеці ім. В.Г.Короленка;

· Хроленку Олександру Володимировичу - голові ради Чернігівської міської організації інвалідів «Благодіяння»;

· Талі Фоминій - спеціалісту практико-терапевтичного курсу «Збалансуй життя творчістю» від центру розвитку людини «Родник»;

· Горох Наталії Михайлівні та Литвиненко Сергію Анатолійовичу -інспекторам Чернігівського відділу поліції.

/Files/images/skomorohi/ЗУСТРІЧ З ПОЛІЦІЄЮ 10.12.2015 014.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 181